Hvala, za že 23. srečanje nedonošenčkov

23. srečanje nedonošenčkov

Morda nas je bilo tudi zato več kot prejšnja leta - članice, ki so "vodile evidenco", so naštele več kot štiristo družin, ki so svojo udeležbo potrdile na »informacijski« točki. Mnogi pa ob živahnem programu in druženju do točke niso niti prišli...

Vsi smo bili navdušeni nad glasbeno-plesno-igralnim programom, v katerem so nas zabavali in navduševali glasbena skupina The Eccentrics (glavnega pevca ni zadržala niti matura iz angleščine, takoj po zaključku pisanja izpita se nam je pridružil), pevka Anja Pustak Lajovic, Nina in Ajda iz plesne šole Šinšin (neverjetno, kako sta uspeli celotno ploščad pod odrom zapolniti s plešočimi in pojočimi otroci, od najmanjših do že skoraj odraslih!) in Čarovnik Grega. Matic Mikec - Dinozaver ni poskrbel le za čudenje nad modelom prazgodovinskega ogromnega kuščarja (otroci so bili navdušeni, njihovi starši pa so čutili nelagodje, ko se je gibal mimo njih), ampak je izdeloval iz balonov figurice. V svoje nastope so vsi nastopajoči res dali dušo in srce - in občinstvo je to cenilo ter nagradilo z aplavzom. Skozi program, ki ga je oblikoval Jaka Thaler, nas je duhovito vodil Domen Valič, ki je bil tudi najbolj zaželen za skupno fotografiranje. Za umetniško navdahnjene je bilo spet poskrbljeno v ustvarjalnih delavnicah, kjer smo občudovali tudi likovne stvaritve na otroških obrazih, frizerske dosežke in nakit, ki si ga bodo mnogi s ponosom ponovno nadeli. Donatorji so poskrbeli za uspešen boj z žejo in lakoto, hladili so nas s sladoledom, darovali so tudi material za ustvarjalne delavnice ter darilca za srečelov (seznam darovalcev je tule). Skupaj z izkupičkom prodaje majic z našim logotipom smo zbrali 2445 evrov, ki jih bomo namenili za nakup monitorjev za merjenje nasičenosti krvi s kisikom (pulznih oksimetrov). Podjetje AbbVie je postavilo maketo drevesa, na katero smo lahko prilepili listke in cvetke z dobrimi željami. Da smo se vsi počutili varne, pa je pomagala tudi prisotnost velikega reševalnega kombija Pacient-a, ki nam že več let pomaga z brezplačnim zdravstvenim varovanjem. Vsi v Gostišču Mostec, ki nam pomaga že od prvega srečanja tako, da nam odstopi prostor za prireditev, pa so le z nasmehom in dobro voljo spremljali invazijo majhnih in še manjših v njihovih prostorih.

Še več o tem kaj vse smo počeli in kako smo se imeli.

Opravili smo tudi »upravno dolžnost« in organizirali občni zbor, na katerem smo se seznanili s poročilom predsednice in tajnice, zaradi upokojitve Lidije Žgur smo v Upravni odbor izvolili predstavnico Laktarija Vilmo Novak.

Kot predstavnica Društva naj se iskreno zahvalim vsem, ki so zaslužni za prijetno druženje in spomine, ki bodo greli naša srca (in krepili samozavest...) do naslednjega srečanja v Mostecu - zlasti osebju "intenzivne", "mlečne kuhinje" ter drugih oddelkov Porodnišnice ter njihovim "partnerjem" in otrokom (ob letos "glavni" organizatorici Mimi Korelc in njenih pomočnicah v organizacijskem odboru - Mateji Knavs, Jani Stermecki ter Nini Cvetko so pri delu v soboto sodelovali vsi, ki niso bili v službi !).

Srečno in se vidimo drugo leto,

Lilijana Kornhauser Cerar

Darovalci in prostovoljci 23. srečanja prezgodaj rojenih otrok v Mostecu:

SPAR Slovenija, Ljubljanske mlekarne, Pacient, MGL, Frizerski salon Simple, Pikapolonica, Ewopharma, Zavarovalnica Triglav, Sava zavarovalnica, Smrekovit, Sava H&R, Emilija Pavlič, Babypark, Pošta Slovenije, Sensilab, Hiša eksperimentov, Gledalisce Glej, Minicity, Vovko, Vivapen, Ličila.si, Lekarna Komenda (Tatjana Tramte), Lust, Studio Moderna, Dan Art, Zulu Zion, Konverzija, Intersocks, Elektro Ljubljana, LPP, LTK harmonika, Terme Ptuj, Založba Ico, Jezikovna akademija, Loška zadruga, Wow baby, Loliland, Delavska hranilnica, Unior, ZPO Celje, Kalcer, Založba Modrijan, P in C avtomobil import, Dr. Gorkic, Garderoba, Zvezdar, Hartman BTC, Bayer, Sara Kante, LIDL, Donat, Visoka greda (Jaka Požun), Založba Ocean, Loterija Slovenija, Hiška šiška, Promos, BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarj (Petra Grudnik Peperko), MOL bencinski servis, Nestle, Katarina Ahac, Tjaša Bevc, Arhea, Pivovarna Union, Čebelarstvo Nevenka Železnikar (in verjetno smo še kdo, ki smo ga pozabili in ga bomo dodali z zamudo.