Novice

Inkubator za »dlan velike borce«

Danes je Enota za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov v Porodnišnici Ljubljana dobila nov, sodoben inkubator za najmlajše, za dlan velike malčke. V dobrodelni akciji “Mala dlan, veliko življenje 2018”, katere pobudnik je Revija Zarja skupaj z mediji skupine Media24, so zbrali finančna sredstva v višini 30.000 EUR.

Obvestilo

Tudi letos poteka vzporedno z našim srečanjem Revija smučarskih skokov. Ker pričakujemo težave s parkiranjem, vas prosimo, da parkirate na bližnjih parkiriščih oziroma se lahko pripeljete z mestnim avtobusom št. 18. Izstopite na postaji ZOO in od tam imate cca 15 min hoje do Mosteca. Navodila parkiraj in se pelji: http://www.lpp.si/uporabne-informacije-za-potnike/p-r-parkiraj-se-pelji-z-avtobusom

22. srečanje nedonošenčkov, 3. junij 2017 ob 10 uri

Dragi člani, prijatelji in podporniki Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom!
Približuje se nam naš nam najbolj ljub dogodek – srečanje nedonošenčkov v Mostecu. Tradicija naših srečanj, na katero smo vsi zelo ponosni in veseli, da jo ohranjamo, se seveda tudi letos nadaljuje. Večina zaposlenih na EINT že kar nekaj časa diha z letošnjim srečanjem. Spet bo super fantastično – druženje, zabava in srečanja starih in novih prijateljev. Kdaj in kje se bo letos dogajalo že kar 22. srečanje nedonošenčkov? V soboto 03. 06. 2017 ob 10. uri v Mostecu. Se vidimo, kajne?

Hood Burger je drugič zapored doniral 2000 EUR

Enota intenzivne terapije in nege novorojenčkov kliničnega oddelka za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana je prejela donacijo v vrednosti 2000 €, ki jo je podaril Hood Burger. Sredstva donacije bo porodnišnica porabila za nakup treh pulznih oksimetrov, ki jih uporabljajo za nadzor dihanja nedonošenčkov. Ta naprava je zelo pomembna, saj natančno meri nasičenost kisika v arterijski krvi prezgodaj rojenim otrokom, ki imajo zaradi nezrelega dihalnega centra težave z dihanjem, kar lahko privede do dihalnega premora.