Novice

2 nova sodobna aparata!

Letos nas je obdaril že “Miklavž” in našim drobižkom prinesel dva sodobna aparata v vrednosti skoraj 37.000 EUR

Dobrodelni tek, trening in pohod v Grossgymu

Do zdaj smo bili dobrodelni za Pediatrično kliniko, saj je v našem centru veliko članov zaposlenih prav tam. Letos pa naju je zaznamoval prezgodnji porod najine punčke. Tri mesece je prišla prezgodaj. V inkubatorju je že 45 dni in še kar nekaj jih je pred prihodom domov.

Hvala, za že 23. srečanje nedonošenčkov

V soboto, 2. 6. smo se (že triindvajsetič) družili na srečanju v Mostecu. Tudi letos je jaso sredi gozda preplavila dobra volja, otroški vrišč in veselje, ki mu je energijo dodalo skoraj idealno vreme.

Inkubator za »dlan velike borce«

Danes je Enota za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov v Porodnišnici Ljubljana dobila nov, sodoben inkubator za najmlajše, za dlan velike malčke. V dobrodelni akciji “Mala dlan, veliko življenje 2018”, katere pobudnik je Revija Zarja skupaj z mediji skupine Media24, so zbrali finančna sredstva v višini 30.000 EUR.

Obvestilo

Tudi letos poteka vzporedno z našim srečanjem Revija smučarskih skokov. Ker pričakujemo težave s parkiranjem, vas prosimo, da parkirate na bližnjih parkiriščih oziroma se lahko pripeljete z mestnim avtobusom št. 18. Izstopite na postaji ZOO in od tam imate cca 15 min hoje do Mosteca. Navodila parkiraj in se pelji: http://www.lpp.si/uporabne-informacije-za-potnike/p-r-parkiraj-se-pelji-z-avtobusom

22. srečanje nedonošenčkov, 3. junij 2017 ob 10 uri

Dragi člani, prijatelji in podporniki Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom!
Približuje se nam naš nam najbolj ljub dogodek – srečanje nedonošenčkov v Mostecu. Tradicija naših srečanj, na katero smo vsi zelo ponosni in veseli, da jo ohranjamo, se seveda tudi letos nadaljuje. Večina zaposlenih na EINT že kar nekaj časa diha z letošnjim srečanjem. Spet bo super fantastično – druženje, zabava in srečanja starih in novih prijateljev. Kdaj in kje se bo letos dogajalo že kar 22. srečanje nedonošenčkov? V soboto 03. 06. 2017 ob 10. uri v Mostecu. Se vidimo, kajne?

Hood Burger je drugič zapored doniral 2000 EUR

Enota intenzivne terapije in nege novorojenčkov kliničnega oddelka za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana je prejela donacijo v vrednosti 2000 €, ki jo je podaril Hood Burger. Sredstva donacije bo porodnišnica porabila za nakup treh pulznih oksimetrov, ki jih uporabljajo za nadzor dihanja nedonošenčkov. Ta naprava je zelo pomembna, saj natančno meri nasičenost kisika v arterijski krvi prezgodaj rojenim otrokom, ki imajo zaradi nezrelega dihalnega centra težave z dihanjem, kar lahko privede do dihalnega premora.