Novoletno voščilo 2017

voščilo

Dragi zvesti prijatelji in obiskovalci spletne strani,

spet je leto naokrog in pred nami so praznični dnevi, ko si v krogu družine, prijateljev in sodelavcev želimo izpolnitev vseh želja in pričakovanj v novem letu. Ob pogledu v prihodnost pa se tudi v Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom radi ozremo na delo in dosežke v skoraj minulem letu. 


V juniju je tik pred srečanjem v Mostecu zaživela prenovljena spletna stran. In čeprav smo bili pri osveževanju nove spletne strani premalo aktivni, smo v letu 2016 naredili marsikaj, zlasti s pomočjo staršev in darovalcev. 


Kot doslej je bila na “naši intenzivni” huda gneča, ob koncu septembra ter ponovno v zadnjih dveh decembrskih tednih pa so razmere prav kritične, vsi inkubatorji so polni zelo drobcenih nedonošenčkov, ki so vsi po vrsti močni borci za življenje. Osebje intenzivne, pa tudi starši otrok v takih trenutkih še bolj cenimo pomoč tistim, ki so nam pomagali pri nabavi aparatur, brez katerih si delovanja intenzivne sploh ne znamo več predstavljati. Drži, da nas vodstvo UKC in politiki tu in tam obiščejo, tudi obljubijo marsikaj, vendar ....


Z donacijami smo letos nabavili dva sodobna aparata za neinvazivno predihovanje Med In cno (pri prvem je večino denarja prispevala fondacija C&A, pri drugem pa Lionsi z dobrodelnim bowling turnirjem), dva sodobna monitorja za nadzor življenjskih funkcij Philips ter deset blazinic za prepoznavanje dihalnih premorov, prav v tednu pred Božičem je napovedana predaja največje letošnje donacije - novega inkubatorja Draeger Caleo ter 2 fototerapijskih svetilk. Tudi letos je bila vsota denarja, ki je izvirala iz 0,5% deleža dohodnine, kar visoka (več kot 10.000 evrov) - hvaležni smo vsem, ki so se odločili za nas, tiste, ki tega dela še niso namenili drugim pomoči potrebnim, pa vabimo, da izpolnijo obrazec in ga pošljejo na FURS pred 31. decembrom. Podrobnosti o donacijah si lahko ogledate na tukaj.


V načrtu za naslednje leto je tudi prenova vhoda “intenzivne”: namesto oblačkov in simbolov akcije “Zato” iz leta 2015 bodo stene popestrile slike akademske slikarke Jelke Reichman. Čeprav je do poletja še daleč, so se že pričele priprave na Mostec 2017 - najverjetnejši datum je sobota, 3. junij. V načrtu je obuditev srečelova in več nastopov v programu “Pokaži, kaj znaš” - ta del programa je vedno najbolj prisrčen in vzbuja ponos ne le staršev, ampak vseh, ki smo za te otroke skrbeli v prvih dneh in tednih po rojstvu.

Vesel decembrski živžav in srečno, zdravo in uspehov polno leto 2017 vam želimo vsi iz DPPRO, zlasti pa 

Mimi Korelc (tajnica) in Lilijana Kornhauser Cerar (predsednica)