Še vedno našega društva ne morete izbrati za donacijo iz dohodnine, a nas boste lahko kmalu

Ker nas še vedno obveščate, da se ob poskusu namenitve dobrodelnega deleža dohodnine našemu društvu pojavi tole opozorilo:

napaka

smo se odločili, da preverimo na FURSu, kaj se dogaja. Pojasnili so nam, da gre za daljši postopek: ker izpolnjujemo pogoj, da smo delovali na dan 31. 12. 2019, bomo na seznamu prejemnikov za leto 2020. Vendar je časovnica takšna, da bodo vse zavode, katerim se je urejal status v vmesnem obdobju, dali na seznam hkrati in sicer po preteku podaljšanega roka. AJPES naj bi poslal podatke na FURS do 15. 4., potem bo FURS te podatke preveril in jih poslal na Ministrstvo za finance do 30. 4. MF bo izdalo dopolnjen seznam najkasneje do 15. 5.


Za nas to pomeni, da:


1. vsi, ki smo že izbrali Društvo za naš del dohodnine, ne naredimo ničesar, samo počakamo in bo darovanje avtomatsko obnovljeno,


2. tisti, ki bi želeli Društvo izbrati na novo, lahko to naredijo po 15. 5., a najkasneje do 31. 5.,

3. tisti, ki so v vmesnem času karkoli spreminjali, pa enako kot novi darovalci, Društvo ponovno izberejo po 15. 5. , a najkasneje do 31. 5. 2021. Žal nam je za vse zaplete in smo vam hvaležni, da nas podpirate.

 


Vse dobro, ostanite zdravi!