Hood Burger je drugič zapored doniral 2000 EUR

Novica

Hood Burger je, tudi letos doniral 2000 € Porodnišnici Ljubljana, natančneje enoti intenzivne terapije in nege novorojenčkov. Simbolična predaja čeka, dobrodelne akcije v Kulinaričnem sodelovanju z Luko Jezerškom, je izzvala navdušenost v Porodnišnici Ljubljana.

Enota intenzivne terapije in nege novorojenčkov kliničnega oddelka za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana je prejela donacijo v vrednosti 2000 €, ki jo je podaril Hood Burger. Sredstva donacije bo porodnišnica porabila za nakup treh pulznih oksimetrov, ki jih uporabljajo za nadzor dihanja nedonošenčkov. Ta naprava je zelo pomembna, saj natančno meri nasičenost kisika v arterijski krvi prezgodaj rojenim otrokom, ki imajo zaradi nezrelega dihalnega centra težave z dihanjem, kar lahko privede do dihalnega premora.

Hood Burger je družbeno odgovorno podjetje, ki želi pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Tako so enako kot lani, ko so moči združili s chefom Karimom Merdjadijem, tudi letos, organizirali humanitarno akcijo v sodelovanju s priznanim slovenskim kuharskim mojstrom Lukom Jerzerškom. Skupaj so razvili poseben burger, ki je navdušil goste vseh starosti. Krompirjevi bombici in 100% pašni govedini so pridružili še brusnični chutney z gorčičnimi semeni in jabolki ter rukolo. John Goat Burger, kot so ga poimenovali, pa so zaključili z vrhunskim mladim kozjim sirom.

Hood Burgerjeva dobrodelna akcija, v Kulinaričnem sodelovanju, je izjemen primer, kako lahko združimo ideje za razvoj naše družbe, kot so podjetništvo in kulinariko z dobrodelnostjo v lepo celoto. Predvsem pa je to prikaz družbeno odgovornega podjetja, ki s svojimi dejavnostmi združuje pozitivne ljudi, jih na tak način aktivira ter usmerja k skupnemu cilju, hkrati pa s tem promovira kulinarično kulturo in zdravo prehrano, saj se v restavraciji pri pripravi jedi uporabljajo samo sestavine slovenskega izvora. Celotna akcija je potekala v izjemnem vzdušju, prodanih pa je bilo 2000 burgerjev.

Ob prejemu donacije je dr. Irena Štucin Gantar, dr. med., izrazila veselje in se vsem pobudnikom akcije in njenim sodelujočim lepo zahvalila za zbrana sredstva, ki jih bodo na enoti intenzivne nege in terapije novorojenčkov koristno uporabili. Til Pleterski in Klemen Ptičak ustanovitelja restavracije Hood Burger poudarjata in se hkrati veselita, da sta v položaju, kjer lahko pomagata pomoči potrebnim. Vsem svojim gostom se zahvaljujeta za njihovo podporo in sodelovanje pri zbiranju sredstev. Najavila sta, da bodo tudi v prihodnjem letu organizirali dobrodelno akcijo za pomoč novorojenčkom, saj želita prispevati k temu, da se otroci rojevajo v najboljših pogojih.