Srečanje 2015

Letos smo se v Mostecu srečali že dvajsetič. Lepo vreme, dobra volja, otroški vrišč in veselje so bili glavni vodniki skozi dan, ki smo ga preživeli skupaj.

Na začetku nas je prijazno pozdravil gospod župan Zoran Janković, nato pa je predsednica Društva Lilijana Kornhauser Cerar povedala nekaj o delovanju in načrtih Društva. Obiskala nas je tudi Pika Nogavička, ki je kot običajno, s svojo nagajivostjo, popestrila dan majhnih in ne tako majhnim otrokom. Na odru so se nam pridružili še fantje in punce iz Male šole rock'n'rolla - projekt, ki že 10. leto poteka na OŠ Vižmarje – Brod in sodeluje več kot petina vseh učencev na šoli. Otroci, ki sodelujejo v projektu se povezujejo v glasbene skupine, s katerimi nastopajo na prireditvah v šoli in izven nje. Uživali smo ob nastopu skupin: TNT (Matic Muha, Arne Skalar Komljanc, Jaka Rot), B Briga me (Brina Pretnar, Miha Tukarič, Jan Napast), Mulci izpod Daljnovodov (Jurij Turk, Aleks Jazbec, Erik Arkar, Gal Kozlevčar, Žan Vrhovnik) ter ob solo nastopu mladih pevk Ele Mimi Pirnar in Uma Kne pod mentorstvom Irene Sajevic Šuštar. Nato so predvsem najmlajši uživali v predstavi Term Banovci – Gibanica Prijateljstva, ki govori o iznajdljivem Gusarju Ediju, hudobni čarovnici Hedviki, prleški gibanici, pa še čem… Takoj zatem so se nam na odru pridružili Trio Eccentric, ki jo sestavljajo: pevka Ela, pevec Miha, ki je oseba s posebnimi potrebami in je nedonošen ter Tadej, ki pa ima bratca , ki je nedonošen in ima cerebralno paralizo. Prvič so se sestali 15. decembra 2014, ko so se odločili, da bodo pomagali s svojim petjem na dobrodelnem koncertu, ki se je odvijal letos marca, in sicer je že tradicionalni, vsako leto ga organizira, Tadejev in Anžetov oče, in sicer za otroke s posebnimi potrebami. Po samem koncertu so se odločili, da bodo ostali skupaj in tako pomagali s svojim petjem pomoči potrebnim. Njihov moto je: ČEPRAV SMO RAZLIČNI PO ZUNANJOSTI, PA SMO SKUPAJ MOČNI IN V SRCU ENO. Za konec pa nas je zabaval še čarovnik Grega s svojimi čarovniškimi umetnostmi.

Za umetniško navdahnjene je bilo poskrbljeno v ustvarjalnih delavnicah, in sicer: indijanci - izdelovanje perjanic, čebelice - poslikava čebeljih krill, izdelovanje lesenih ogrlic in zapestnic, urejanje pričesk - dijakinje Srednje frizerske šole Ljubljana in frizerski salon Simpi, poslikave obraza ter likovna delavnica Pokukajmo v prihodnost.

Ne le najmlajše, ampak tudi večje otroke in odrasle so pritegnili gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Šiška, ki so jim razkazali gasilski tovornjak ter razložili opremo, ki je v njem. Letos so nas s svojim znanjem o naravi poučili tudi Skavti. Za zdravstveno oskrbo so bili s svojim reševalnim avtom na srečanju zdravnica in tehniki iz Pacienta – ki so tudi potrpežljivo odgovarjali na vprašanja radovednih nadebudnežev.

Tudi letos so se malčki lahko vozili z vlakcem, izvajali akrobacije v napihnjenih gradovih – trampolinih. Maskote Sava Hotels & Resorts – gusarji, rimski vojščaki, vitezi, labodek Zaki in štrk Viki ter Sparky iz podjetja Spar Slovenija pa so poleg igre ponujali tudi prigrizke za lačne želodčke.